Japp, jag har bestämt mig för att göra den där starroperationen som jag skrev om. Cataract heter det på engelska och innebär alltså att de gör ett litet snitt på cornean (är det hornhinnan på svenska?) och tar bort ögats egen lins och sedan sätter in en artificiell lins. Det är en operation som utförs dagligen över hela världen och är en relativt säker operation. Enligt läkaren är det den mest lyckade operationen man kan genomgå vilket ju känns betryggande.

Jag har bestämt mig för att jag ska ta tetraflex lins för att optimera mitt mörkerseende. Det betyder att jag förmodligen blir lite mer beroende av läsglasögon, men det är ok. Jag kommer ju slippa glasögonen för resten av tiden.

Jag var hos Optical Express idag och Prashna gav mig min prescription fast utan astigmatismen korrigerad och det var ganska tydligt att jag måste ha den korrigerad. Jag skulle nog säga att jag har ganska hög astigmatism. De kan korrigera lite av astigmatismen och hon visade mig ett mellanting. Hon kunde naturligtvis inte garantera att det var just så min syn skulle bli, men hon sa att det var en hyfsat kvalificerad gissning och OM det blir nånting i den stilen klarar jag mig nog rätt bra. Och skulle jag inte gilla det kan man lasra det sista av astigmatismen.

Hon gav också Mark chansen att se hur jag ser utan glasögon. Hon satte ihop ett par glasögon som ger en bild av hur min syn är och han blev förvånad över hur illa det är. Han har alltid haft perfekt syn men nu tror jag han insåg hur det är för mig.

Jag har bokat mitt första öga till den 18 Oktober och det andra ögat den 15 November. Tyvärr är kirurgen på konferens den 25 Oktober vilket var det datum jag helst gjort mitt andra öga. I och med Mark’s schema var de här två datumen de enda som funkar. Kirurgen opererar på Torsdagar på Colindale Hospital och sedan har man sin post op på Fredagen på Harley Street. Mark jobbar många torsdagar framöver så jag fick ta det som gick helt enkelt.

Men jag klagar inte, det är ju egentligen bättre att låta det opererade ögat läka i lugn och ro innan man ger sig på det andra ögat. Då vet jag ju med säkerhet att det har gått bra.

Annonser