Snacka om skyfall i Fredags, jag tror aldrig jag har sett värre regn! Jag hade ledigt eftersom jag skulle till Accuvision och tanken var att jag skulle åka och handla på morgonen, men Mark sa att vi behövde mat till grisarna och lite annat så vi kom överrens om att jag skulle följa med honom till kiropraktorn eftersom den ligger precis vid djuraffären. Jag satt i bilen och virkade medan regnet smattrade mot taket och det var rätt mysigt. Det blixtrade och åskade där ute och jag tyckte att jag hade det rätt gott där jag satt.

Mark kom tillbaka och vi körde upp mot A3’an men vi kom inte så långt innan det blev köer i och med all översvämning överallt. Det var verkligen helt otroligt. Avfarten från A3’an gick precis över oss och varje gång en bil passerade kom ett skyfall precis som om någon hällt en tunna vatten över oss. Vi bara skrattade och skakade på huvudet över paniken överallt.

Efter att vi varit på djuraffären (som för övrigt hade översvämning!) kom vi inte så långt. Det finns bara en väg ut därifrån eftersom allt annat är enkeltriktat och vägen ut var via en rondell som var helt under vatten. Efter lång väntan kom vi igenom och under tiden hade vi kommit överrens om att åka raka vägen in till Fulham där Accuvision låg. Jag sa att vi får väl sätta oss på en pub och vänta om vi är för tidiga; med det här vädret kan man inte avgöra hur lång tid det kommer ta! Det var verkligen panik i hela sydvästra London, till och med nyhetssändningarna lät annorlunda. Normalt sett brukar de ju vara ganska formella, typ ”A man has been arresten in New Malden for drunken and disorderly behaviour, blah blah blah” men nu rapporterade de som om de pratade med sin kompis; ”London is absolutely in chaos, there is water everywhere and flooding in most of South West London! We have never seen anything like it!” Haha! Nu är allt vatten kontaminerat och de körde just förbi med en högtalare och sa att man inte skulle dricka vattnet utan att koka det först. Det känns lite läsktigt faktiskt, lite som i krig på något sätt. Jag har inte druckit något men jag ställde in vatten till grisarna. Jag har nu tagit bort det och kokat vatten som står i kylen för nedkylning för dem. Man ska ju inte ställa in varmt i kylen men om jag inte skyndar på processen har ju marsvinen inget vatten. De fick vattenmelon tills vidare så det ska väl inte gå någon nöd på dem.  Anyway. När vi kom in till Fulham satte vi oss på en pub och åt en burgare för att sedan promenera över till Accuvision. Tyvärr kom vi inte längre, Accuvision var översvämmat och tog inte emot någon…

Det var ju inte deras fel, de kunde inte rå för det, men jag blev verkligen besviken. Jag hade tagit ledigt från jobbet, spenderat £35 på att permanentfärga ögonfransarna (får inte ha make up när man gör sin konsultation) spenderat mesta delen av dagen i bilen (resan hem var fruktansvärd, köer HELA vägen!) och så fick jag inte ens gå på konsultationen utan behöver göra om hela proceduren. Just att jag slösat en dags semester kändes ruttet.

När jag kom hem ringde jag Optical Express och bokade en tid för nästa lördag så för vi se hur det går. Inte för att jag på något sätt vill ”straffa” Accuvision men jag kom fram till att Fulham inte är något bra läge för mig för operationen ändå. Ultralase har klinik i Guildford och det är mycket bättre eftersom det är lättare att parkera där. Optical Express har kliniker på Harley Street och Shaftesbury Avenue och det finns massor med NCP’s i närheten så även om det är centrala London är det ändå bättre.

Så… nästa konsultation är nu på lördag nästa vecka i Wimbledon hos Optical Express. Fingers crossed att det går bra och att de säger hyfsat samma sak som Ultralase så att jag inte behöver gå till en tredje firma.  

På tal om laser operationer så känns det bättre och bättre ju fler jag pratar med. Massor av människor säger ”my brother/sister/friend/mother/teacher had it done and they are over the moon and don’t regret it one bit!” Jag har inte hört något negativt alls faktiskt. Till och med Johan sa “jag har två misslyckade operationer bakom mig men jag sager ändå, kör hårt, go for it!”

Om någon har negativa erfarenheter kan ni väl höra av er. Och positiva ocskå för den delen! Det är ju naturligtvis roligare att höra mer positivt!

 Rain Halfords Rain sliproad Rain curb Rain - Paul Simons  

Annars är jag lite seg idag. Vi åkte ner till Paul och Ellie i Farnham igår som jag skrev om i Torsdags. Mina farhågor om Ellie besannades till viss del. Hon var inte lika nedvärderande som hon brukar, men det kan väl ha att göra med att när hon sa något om Oidipus-komplex så drog jag halva historien om vem Oidipus var och att han dödade sin fader och äktade sin moder Lokaste. (Fast jag visste inte att hon hette Lokaste, det har jag kollat upp idag! Måste ju kolla hur rätt jag fick historien!)

Hon var fortfarande tråkig dock. Och de hade tv’n på och både Paul och Ellie satt halva kvällen och kollade på musikvideos. Alltså, jag är ok med att man har tv’n på som musik om man inte har någon stereo, men de har både dator med massor av mp3’r och en bra stereo. Varför ha tv’n på som distraherar från konversation?

Paul var en usel värd och det var Mark som fick fixa välkomstdrinken. De hade bara två vinglas vilket ju inte är så hemskt eftersom de nyss flyttat in, men hur svårt är det att köpa ett sexpack vinglas på IKEA? De är ju inte direkt dyra…  

Sen serverade de lasagne med vitlöksbröd. Inget till. Ingen sallad eller andra tillbehör. En torr portion lasagne – som förvisso smakade väldigt gott! – och så torrt vitlöksbröd.

Efter maten fixade Mark, inte Paul, vin till mig och Janine, men de hade bara rött vin vilket varken Janine eller jag ville ha. Paul bara satt i soffan och Ellie var inte mycket mer aktiv hon. Tillslut gick Mark och James ut och köpte vin på Lidl runt hörnet.

Sedan satt de resten av kvällen och halvtittade på videos och halvt deltog i konversationen. Jag hade svårt att dölja hur uttråkad jag var. Jag försökte engagera Ellie i diskussionen, försökte vara rolig, ha kul, bubblig och skoja men det var svårt eftersom varken Janine eller Ellie svarade. Janine var något bättre, men eftersom hon var nykter för att kunna köra hem var hon lite tystare. Janine är väldigt blyg och är av naturen inte särskilt bubblig, men om hon får i sig ett glas vin brukar hon slappna av lite. Mark och jag är inga alkoholister men tycker att det är trist när folk inte dricker.

Eller, rättare sagt, om man bjuder hem folk på en kväll som det var igår är det trist om vissa inte dricker, det blir liksom obalans i gänget. Det finns ju inget tråkigare än att vara nykter bland fulla och full bland nyktra personer. Jag tycker att man bestämmer innan om det är en fest där det dricks och man blir full eller om det är en mer städad middag där man dricker max ett glas vin var. Det går inte att blanda dessa två. Tyvärr verkar inte Ellie vilja dricka alls vilket känns lite trist eftersom det betyder att vi nog aldrig kommer ha särskilt kul med henne. Hon är så urbota trist i vanliga fall och igår när jag hade fått i mig ett par glas vin var hon bearable.

Vi pratade om det imorse och Mark frågade rakt ut varför hon inte vill dricka och hon svarade att hon inte tycker om den person hon blir när hon dricker, vilket är fair enough. Vi sa senare i bilen när det bara var vi två att vi accepterar det svaret, vi ska inte fråga igen om hon vill ha något att dricka eftersom hon inte vill. Det är synd bara eftersom vi känner att ibland är det skönt att slappna av och bli lite full, släppa garden lite. Göra och säga saker som man kanske ångrar. Det är inget fel med det och det kan vara ganska roligt ibland. Som sagt, jag förespråkar inte alkohol jämt och ständigt och är absolut inte en av dem som inte kan ha kul utan alkohol. Två av mina väninnor här i London är gravida just nu och det är inga problem att träffa dem och inte dricka, jag har jättetrevligt ändå. Skillnaden mellan dem och Ellie är dock att de är intressanta och roliga när de är nyktra. Ellie är skittråkig. (Gud så politiskt inkorrekt jag är!!)

Jag tycker också att det är trist att om hon nu inte vill dricka att hon inte låter Paul gå ut själv med Mark. Grejen är ju att Mark fortfarande vill träffa Paul som en kompis, men han drar alltid med sig henne och vill inte göra det som de gjorde förut. Bara för att man får flickvän betyder inte det att man inte kan gå ut med killarna, eller hur?

I ärlighetens namn vet jag inte om det är hon som inte tillåter att han går ut själv eller om det är han som inte vill gå ut själv, så jag ska inte lägga skulden på den ena eller den andra.

Nåja, vi får se hur det går. Jag lovade Mark att följa med igår och ge Ellie en chans med det blir nog inte fler gånger. Jag ser inte varför jag ska behöva slösa en kväll på människor jag inte tycker om eller har något utbyte av. Och jag har svårt att se att de skulle få något utbyte av mig så det är nog ömsesidigt.

Annonser