Vi är hemma hos mamma och pappa igen i Segeltorp. De är dock inte här, de håller som bäst på att köra upp till Nordkap! 🙂

Det var mycket som var stängt uppe i norr, helikopterflygningen från Kvikkjokk över kalfjället som vi ville göra öppnade efter midsommar. Att följa med samerna öppnade efter midsommar. Samemuseet var öppet, men mer eller mindre folktomt sånär som på en busslast pensionärer. Allt händer efter midsommar i Sverige.

Vi fjällvandrade i alla fall en natt – det var det närmaste vi kom midnattssolen. Det var molnigt, men vi såg i alla fall hur ljust det var. Vi gick upp från Kvikkjokk där vi bodde till Sanjrek eller nåt sånt, ungefär 4.5 km och sen ner igen. Vi kom aldrig till slutstationen eftersom vi var osäkra på att vi följde rätt spår. Det var hyfsat kallt uppe på kalfjället och klockan var ju trots allt 01:45 på natten! Det var också väldigt blåsigt och vi hade inte rätt kläder på oss.

Det var helt klart en upplevelse dock och även om vi inte kom fram till ”målet” så hade vi trevligt och fick god motion!

Sedan trampade vi dressin i Dalarna. Från Vika utanför Mora gav vi oss ut och cyklade ner mot Vansbro. Det var ganska kallt och vi cyklade inte mer än två timmar innan vi vände och cyklade hem. Det var väldigt roligt och om det inte vore för min nu onda rumpa skulle jag gärna göra mer av det.

Vi hade tur som fick hyra en dressin förresten. Vi åkte dit i tron om att det fanns någon slags bemanning. Icke. De öppnar efter midsommar och tar bara emot förbokningar innan dess! Som tur var hade ett annat par förbokat till klockan 12:00 och vi behövde bara vänta en kvart innan en kille kom upp och låste upp en dressin till oss.

Vi hade naturligtvis mycket annat för oss men jag orkar inte skriva om allt på ett roligt sätt och det finns inget värre än ”sen gjorde vi set och sen gjorde vi det” så jag slutar nu. Mark har krypit ner i sängen och jag är rätt trött jag med.

Godnatt!

Annonser